Køb bil på auktion og flip den

Sålænge der har fandtes auktioner – så længe har det været kendt at der kan foretages nogle ret gode køb, hvis du er heldig og ved hvad du laver.

Hvor kan jeg finde bilen?

Én af de største auktionssites for biler er https://bilauktion.dk. Her kan du være heldig at finde en bil som du kan købe billigt, sætte i stand og sælge den dyrt. 

 

Ofte er det dog gennem mindre auktionshuse eller via f.eks. den blå avis at du kan være heldig at finde en bil som du kan flippe – og dermed tjene lidt mønt. 

Hvad skal jeg kigge efter?

Når du skal finde en bil som du skal afsætte igen til en dyrere pris er der en række ting du skal kigge efter.

 

  • Hvor populær er modellen?
  • Mekaniske fejl
  • Kan det ydre + indre rettes op?

 

Ved at du kender lidt til populariteten på bilen, kan du også gætte dig lidt til hvor nem den er at få afsat igen. Er det f.eks. en af de mest solgte bilmodeller på det danske marked, er der typisk mere efterspørgsel efter modellen, men samtidig også en større priskonkurrence, hvilket kan gøre det sværere at komme af med den igen. 

 

Det bedste er naturligvis en kombination af en vis efterspørgsel, kombineret med at du ikke skal konkurrere med alt for mange – således at det bliver prisfokus, der overtager samtalen. 

 

Det kan være svært at gisne om mekaniske fejl. Ofte har du kun mulighed for en overfladisk inspektion, og dermed ikke mulighed for at prøve bilen først. Det er derfor altid en god idé at have en basisforståelse for at vurdere bilens mekaniske stand og alliere sig med en mekaniker, der kan reparere den billigt hvis du skulle komme til at stå med et eksemplar, der skal repareres. 

 

Det er kun en fordel hvis der er mindre ydre lakdefekter (f.eks. en del overfladiske vaskeridser, mat lak eller lign., samt hvis der er lidt skjolder i sæderne. Det skal naturligvis ikke være så slemt at det ikke kan rettes op med en tæpperenser eller en polermaskine – men hvis det er i dette niveau, er der nogle der vil falde fra – men det er netop her at muligheden for at købe bilen billigt og sælge den dyrt opstår. 

Hvordan gør jeg?

Når det praktiske i at købe bilen og få den transporteret hjem er klaret skal du have klargjort bilen. Det gør du nemmest med bilplejeprodukter fra: https://bilpleje-produkter.dk.

 

Dybest set handler det om at vi skal have vasket bilen i bund, rengjort den for tjære og flyverust, samt poleret bilen for ridser. Indvendigt skal den have den helt store tur med sæderens mv. 

Afslutningsvis skal bilen have en keramisk lakforsegling, og derefter til salg igen.