Vigtige haveredskaber

Når du arbejder i haven er det vigtigt at bruge det rigtige værktøj, da det vil gøre en stor forskel i de aktiviteter, du udfører i din have. Det vil gøre dit arbejde meget lettere, spare dig tid og forbedre dit arbejdsresultat. Lad os se på nogle vigtige haveredskaber, som vil gøre det nemmere for dig, at tilgå arbejdet i din have.

Trillebør

En trillebør er et uundværligt redskab i enhver have. De er vigtige til at flytte ting i haven fra et sted til et andet. Du kan læsse ukrudtsbekæmpede planter, blade og endda andre haveredskaber, og flytte dem til det ønskede sted uden meget stress. En trillebør er et must have, hvis du ønsker at flytte hurtigt rundt på ting i din have.

Vandkande

Vandkander gør det lettere at vande dine planter. Mundingen er designet til at fordele vandet jævnt over et større område. På den måde reduceres risikoen for overvanding og skader på planterne, og du får en sundere have som følge heraf.

Håndbeskæresakse

Håndbeskæresakse er praktiske haveredskaber. Med dette værktøj kan du fjerne, trimme og klippe syge, beskadigede eller døde stængler og grene fra planter og buske ned. Det er vigtigt at fjerne dele af planter, der er gået til grunde, fordi sygdomsbærende insekter og andre skadedyr tiltrækkes af dem. Desuden vil beskæring gavne planternes sundhed og stoppe uønsket vækst, ligesom det også vil have stor betydning for det æstetiske udtryk i din have.

Rive

En rive er et andet vigtigt haveredskab. Dette redskab har metaltænder, hvilket gør det velegnet til at sprede muld, samle affald, sten og ukrudt, udjævne og opløse jordklumper og blande gødning. Der er flere andre anvendelsesmuligheder for river i haven, hvilket gør dem til et uundværligt haveredskab.

Skovle og spader

De fleste mennesker forveksler ofte skovle med spader. De er dog forskellige og udfører lidt forskellige funktioner fra hinanden. En skovl er et redskab til at grave og flytte løse, granulerede materialer fra et sted til et andet, mens en spade bruges til at sætte kanter i blomsterbede eller græsplæner, skære og løfte græstørv, og grave huller eller grøfter med en lige kant. Gå altid efter skovle og spader med smedet metal og lange skafter, da det giver dig mere løftestangseffekt og letter belastning af kroppen ved brug.

Havehakke

Havearbejde vil være en udfordring uden brug af en havehakke. Dette redskab er vigtigt til kultivering, lugning, høst og til at løsne jorden op. De findes i forskellige størrelser og udformninger, som hver især er bedst egnet til specifikke opgaver. Vælg en havehakke, hvor metalhovedet er godt fastgjort til håndtaget for at undgå ulykker. Der er så mange andre haveredskaber som vi umuligt kan dække i denne artikel, men de nævnte ovenfor er blandt de vigtigste.