En naturlig måde til at bo mere miljøbevidst

Ønsker du som mange andre at være mere miljøbevidst og leve grønnere? Miljø og grønomstilling har de seneste par årtier fået et større fokus og omtale i medierne – set i skyggen af klimaforandringer. På baggrund af denne udvikling findes der i dag mange steder, hvor du kan påbegynde din rejse til en mere grøn omstilling.

For nogle personer kan de mange muligheder fremstå omstillingen en anelse kompliceret eller uoverskuelig. Det kan derfor være strategisk at indsnævre sin miljøbevidste omstilling, ved at indlemme den i en række forskellige hovedgrupper. Dette kan eksempelvis være din bolig, forbrug, transport med videre.

Et grønnere hjem

Når det kommer til dit private hjem, findes der en del muligheder for at leve grønnere. Det kan her anbefales at lave et undersøge, hvad du allerede har af grønne installationer, produkter, møbler og lignende. Dette kan være behjælpeligt, da du indsnævrer din søgning til det mest aktuelle.

Et sted at starte kan være dit hjems vinduer i form af deres isolering. Et andet punkt kunne være at skifte over til en grøn energikilde fra din nuværende. Dette kan ske ved at skifte selskab eller installere solcelleanlæg og lignende systemer.

Bygningen spiller også en rolle

Ønsker du at omstille dig i et større omfang, er det vigtigt at have in mente, at dit hjems materialevalg også spiller en rolle. Dette skyldes at forskellige materialer produceres og fremstilles på forskellige måder, hvor nogle af disse også er nødsaget til at blive importeret fra udlandet. Stål og andre metaller er nogle eksempler på materialer som importeres fra andre lande, men som bruges i et stort omfang i byggeriet derhjemme.

En måde til at bo så naturligt som muligt, uden at leve i det frie som en nomade, er at bo i et træhus. Med dette menes der ikke et træhus bygget op i et træ som ses i nogle tegnefilm. Der i stedet for hele tale om et rigtigt hus, hvis grundmateriale er træ. Der kan her være tale om træ af forskellige træsorter eller en. Hvorfor et træhus er et grønnere alternativ til murstenshuse, er at træer vokser naturligt og producere mindre CO2, end det at fremstille mursten og beton. Herudover har træ den egenskab at det binder eller oplagre noget af den CO2 der produceres.

En anden fordel ved træ er, at det er lettere at forme og bygge med, end for eksempel sten materialer, hvilket også giver dig nogle økonomiske fordele. Skal du opføre et helt nyt hus, kan du undersøge dine muligheder for at få opført et 0-energi hus hos dit byggefirma eller entreprenør. Det at huset er nulenergi betyder at energiforbruget er lig med nul eller tilsvarende mængden af vedvarende energi, der produceres på stedet.