Stor taskeparaply der er automatisk i sort eller marine farve.

Stor taskeparaply der er automatisk i sort eller marine farve.

Nogle har intet imod at hive en lang klassisk paraply op af holderen I entreen og gå ud I regnen med den I udfoldet stand. Den fylder meget i det offentlige rum. Men det kan man leve med, og den store paraply har et renomme, der går på, at den er god til at holde sin bærer tør. Andre foretrækker imidlertid en mindre paraply, der let kan foldes sammen i en lille handy pose, når man ikke har brug for den. Nogle vil sige, at der opstår det, man kalder en ’trade off’ eller på dansk en afvejning mellem to muligheder.

Sagt lidt populært kan man ikke få mere af det ene, uden at miste noget af det andet. Man handler så at sige med sig selv, fordi man kan ’bytte muligheder’ med hinanden.

Køb en taskeparaply der kan modstå vind og regn.

Jeg foretrækker en lille smart taskeparaply, men det bliver på bekostning af min sikkerhed mod regnen. Eller jeg foretrækker en stor paraply, der sikrer mig, men så afgiver jeg min mulighed for at have en lille praktisk paraply, jeg hurtigt kan gemme af vejen, og som er lettere at håndtere. Nyere tests af paraplyer skyder den måde at se tingene på helt ned.

Taskeparaply med ekstra stor skærm der intet fylder i tasken.

Nogle taskeparaplyer er bestemt bedre end andre, og der ofres ikke særligt meget ved at vælge en taskeparaply. Forholdet mellem hvor lidt, man kan komprimere en paraply til, og hvor meget den kan åbne sig, er det centrale i afprøvning af paraplyer på dette felt. Mange mennesker, der tror de ved noget om paraplyer, fokuserer på størrelsen af skærmen ved at måle henover ​​paraply-buen. Det giver en større diameter og et falsk billede. Hvis man i stedet måler det som en kuppel fra kant til kant giver det et mindre, men langt mere informativt billede.

Skærmen er en kuppel. Den er så at sige en model af himmelhvælvingen. Det er det område, der virkeligt betyder noget, især i betragtning af, at regn ikke altid falder lige ned. Desto dybere kuplen er, desto mere dækning har man mod regnen, når den falder ind mod en i en skrå vinkel. Eller sagt med andre ord, desto mere tør er man fra brystet og ned.

Hermed ikke være sagt, at en paraply kan dække en fra top til tå med mindre, man lancerer et hidtil uset skrummel, der ligner et aflukket skilderhus. En paraply kan ikke holde dine benklæder tørre i en drivende regn. Men man har alligevel brug for tilstrækkelig stor skærm, før man kan sige, at den er noget værd praktisk set?

Taskeparaplyen Hugo fås i 15 forskellige farver vælg din favorit.

Det gælder om at kunne dække så meget som muligt. En del mennesker benytter sig da også af en kombination af regntøj og paraplyer for at holde sig 100 % tørre. Spørgsmålet er med andre ord, hvor meget en blå taskeparaply kan trækkes sammen uden, at det går ud over paraplyens funktion som et læ mod regnen? Og her er der en forskel, når man måler diametre på forskellige udslåede taskeparaplyer.

Når man ser på en taskeparaply, kan kvalitets ’brandet’ sammenfattes til noget som simpelt som: Hvilken paraply giver det bedst læ på samme tid med, at den er handy, fordi den kan foldes sammen og ligge i en meget lille taske?

Den typiske taskeparaply automatiske måler, når den er foldet sammen ubetydelige 25 – 30 cm. Det gør, at den har en størrelse, som er tilpas lille til, at den kan passe ned i de fleste poser. Men voila – med den indbyggede automatik har paraplyen i udfoldet tilstand pludselig en diameter på ca. 1 m., hvilket giver en tilstrækkelig dækning mod regnen.