Professionel redskab til boligindretning for håndværkere samt hobbyister: Den radiale armsav

Godt nok er en radialarmsaven er dyr, omfangsrig og tung. Men det er helt uundværligt for dem, der ejer en. Hvis du vælger at få en, skal du bare planlægge at have et permanent hjem til det, for det kommer nok ikke til at rejse til arbejdspladser med dig.

 

Radialarmsaven bruges normalt til at udføre tværsnit. Du kan dog bruge den til affasninger og geringer, lister og endda som en fræserguide. Den kan udføre de samme funktioner som en sammensat geringssav og en bordsav. Det er dog lidt sværere at bruge i disse kapaciteter. Det er en slags afvejning – du får en multifunktionssav til den mere ekstravagante pris, men den vil være lidt sværere at bruge end save lavet specielt til disse formål.

 

Med en radialarmsav flytter du saven i stedet for materialet. Dybden af ​​halsen vil gøre en forskel med denne sav. Dit set-up vil afgøre succesen af ​​dit arbejde. Sæt dit hegn omhyggeligt op, og sørg for, at dit stokke ligger tæt op ad det. Tænd derefter saven, og lad klingen komme op på fuld hastighed, før du begynder at trække den mod dig.

 

Nu, med denne sav, får du en slingrende, kravlende effekt, som du måske ikke er forberedt på. Eksperter siger, at du skal installere saven på arbejdsbordet med en meget let skråning bagud for at forhindre, at den “går” fremad på dit arbejdsbord. Du skal også være forberedt på, at savklingen kan “gribe” i træet. Dette er en af ​​grundene til, at opsætningen er så vigtig. Med et hegn sikkert på plads har træet ingen steder at tage hen, og der er mindre mulighed for, at din hånd bliver rykket ind i klingen. Saven vil forsøge at bestemme den hastighed, den bevæger sig gennem træet. Du bliver nødt til at holde fat i den og få den til at gå med din hastighed.

 

Hvad kan jeg bruge en radialarmsav til?

Du kan bruge din radialarmsav til at skære dadoer. Dit dado-blad monteres nemt i armen. Bare husk at huske skæreretningen, for den er anderledes end din bordsav. Monter også altid klingeskærmen igen, når du skifter klinge i nogen af ​​dine save.

 

Selvom denne sav kan være bedre til at skære komplekse sammensatte vinkler, kan den være sværere at sætte op. Når du tror, ​​du har den sat op, skal du sørge for, at spændehåndtagene er låst på plads. Du kan indstille radialarmsaven til at rive smallere lager. Bare sørg for, at spaltekniven og palerne er på plads, hvis der skulle være en blokering eller et spark tilbage.

 

Det er vigtigt at indstille skæredybden. Med andre typer save, da snittet er til toppen eller udenfor, vil dette ikke have nogen betydning. Men den radiale armsav trækkes hen over stokken og skærer hele vejen igennem den ind i overfladen nedenfor. Så du skal være meget opmærksom på skæredybden for ikke at ofre din arbejdsflade med jævne mellemrum.

 

Start din karrierer som håndværker

Har håndværk altid været din hobby, og nu overvejer du det som en karrierer?

 

En af de bedste ting du kan gøre som nystartet, er ved at investere i en virksomheds hjemmeside. Selvom siden ikke bliver benyttet lige nu, kan den stadig til gavn med at skabe værdi for dig i fremtiden, år efter du har oprettet den.

 

Betaler du for annoncer på sociale medier, ser dine potentielle kunder kun dine annoncer med det samme, men kun så længe du kører dem.

På den anden side, ved at få oprettet en professionel hjemmeside, vil det give dig en positiv afkast over tid. Selvom det ikke giver dig afkast i det første år, har du altid mulighed for at justere på tingene, indtil du får.