Sådan danner du den perfekte have med et unik bålsted

Flere og flere begynder at gå op i deres indretning i hjemmet. Der er særligt fokus på at skabe rumme, som indbyder til mere nærvær, samt er flotte og unikke. Det som mange glemmer, er dog det ydre af huset og særligt husets bagside. Det er oftest bare en græsplæne og en terrasse. Herved stopper indbydelse af nærvær i hjemmet. Det kan derfor give god mening af indrette haven.

Læs hvordan nedenunder.

Tænk på have som et hus der skal indrettes

Ligesom huset er delt op i funktioner og rum, kan haven også deles op. Man kan eksempelvis have en terrasse, ligesom man har en spisestue og et køkken. Derudover kan der være et afslapningshjørne med enten en hængekøje, solstol eller udendørs sofa. Dette hjørne kan ses som et soveværelse. Der skal ligeledes også være plads til børnenes værelser eller legerum, som kan udforme sig i form af en trampolin, et fodboldmål, en sandkasse eller et legehus.

Herved mangler der kun badeværelset og stuen. Det anbefales at lade badeværelsets funktion blive indenfor husets fire vægge. Stuen er dog et af det vigtigste samlingspunkter for mange familier. En perfekt måde at byde op til nærvær og hygge i en udendørs stue, er ved et bålsted. Bålsteder indbyder til lange sommeraftenener med snobrød, skumfiduser, grin og masser af snak. Det er et sted med plads til alle. Bålstedet skal derfor også være unikt og reflektere husets stil.

Find et unikt design til jeres bålsted

For at markere opdelingen af haven, kan man flisebelægge et areal til bålstedet. Selve bålet kan have forskellig form og udseende. Eksempelvis kan man købe et bålsted, som er kugleformet med et mønster i toppen. Dette er særlig smart ved små børn, da ilden er inddæmmet, og der er mindre gnister. Bliver det lidt for unikt, kan man gå med en normal rund gnistfanger med mønster. Dette dækker kun halvdelen af bålets ild. Man kan ligeledes gå med blot en holder til brændet, som eventuelt har en sjov form eller farve. Find det rette unikke design af bålsteder til netop jeres hjem, og fuldend haven samt hjemmets indretn