Disse er de mest populære loftslamper

Loftslamper er en af de lampetyper man støder på i alle hjem. Loftslampens popularitet skyldes til dels det funktionelle, nedadrettede lys den giver, men mange anser også loftslampen som en central del af boligindretningen. Dette gælder mange steder i rummet, men især over spisebordet, som spisebordslampe, kan loftslampen virkelig sætte sit præg. Man kan få loftslamper i en masse forskellige former, farver og varianter og de bliver også fremstillet i flere forskellige materialer. Herunder kan du læse med, og blive klogere på, hvilke loftslamper der de mest populære lige nu.

 

Kobberfarvede loftslamper

De kobberfarvede lamper er steget mere og mere i popularitet over de sidste par år og her er loftslamperne altså ingen undtagelse. De kobberfarvede pendler er helt specielle, da de både kan passe ind i de moderne hjem såvel som det klassiske. Loftslampers helt åbenlyse funktion er jo naturligvis at give et godt lys, men de fungerer altså også som en ekstra del af boligindretningen, hvor man har mulighed for at pryde sit hjem med en loftslampe, præcis som man gør det med andre møbler i hjemmet. En loftslampe, eller pendel, som de også hedder, er som regel noget af det første man ligger mærke til, når man går ind i et nyt rum for første gang og med en eller flere lamper i kobber, vælger flere og flere altså at gå denne vej. En anden lampetype der, ligesom de kobberfarvede lamper, har haft stor fremgang over de seneste par år er de messingfarvede lamper og derfor kan vi selvfølgelig heller ikke komme udenom de messingfarvede loftslamper. De messingfarvede lamper minder dog utroligt meget om lamper i kobber og de to lamper passer også typisk ind de samme steder helt stilistisk – dog sjældent samtidigt. De får derfor ikke deres egen kategori her, men fortjener bestemt at blive nævnt på højde med de kobberfarvede lamper.

Loftslamper i glas

Loftslamper i glas er ikke en helt ny trend, der lige er kommet ind. Til gengæld er det en trend der er kommet for at blive og har været her i mange år. Glaslamperne er simpelthen bare så populære, at vi ikke kan udelade dem herfra, da alt andet ville være synd. Loftslamper i glas kan bruges flere steder i hjemmet og de passer typisk også ind i de fleste hjem, uanset den øvrige indretning. En af de store fordele ved glaslamper er, at man selv kan bestemme hvilket lys man vil have lampen til at give, alt efter hvilken pære man sætter i. Med andre lampetyper, som eksempelvis dem i metal, er man meget begrænset af, at lampen primært (eller udelukkende) blot vil give nedadrettet lys, og altså ikke lyse ud i alle retninger, som glaslamperne gør.