Sådan kan du få styr på forhavens udtryk 

Ønsker at du få krammet over din forhave? Og er du en af dem der kæmper med forhave i form af, hvordan du skal gribe den an, før at du får dit ønskede look? 

En fortælling af værdier 

Forhaver har meget at skulle have sagt, når det kommer til dit hjems udstråling til omverdenen. Afhængigt af om der er taget en kærlig hånd omkring den eller ej, kan den give en udstråling på både godt og ondt. 

Forhaven er noget af det allerførste, som forbipasserende møder på deres vej. Den kan sætte rammen for, hvordan de opfatter dit hjem. Hegn er særligt et af de elementer, som der lægges mærke til først. 

Indhegning på din grund kan anses som en form for beklædning til dit hus. For eksempel kan hegn være sko til forhaven, hvilket er bukserne til dit hjem. Analogien til side, så understøtter og bestemmer hegn til en storgrad, hvilket udtryk dit hjem udsender. Du kan sikkert godt selv relatere til følgende, men et klassisk eksempel, er din forhaves hegn slidt, ødelagt eller afmalet, udstråler det typiske negative ting. Derimod har du et nymalet, vedligeholdt og friskt hegn får din forhave en mere positiv udstråling. Dette er vigtigt at tage højde det for, hvis du ønsker en særlig udstråling. 

Mange personligheder – mange løsninger 

Der findes rigtigt mange forskellige typer hegn og hegnløsninger på markedet. Et godt sted at starte er ved at kigge på sin bolig, hvorefter afklare med sig selv hvilket udtryk du særligt ønsker fremhævet eller skabt.  

Det kan eksempelvis være, at du ønsker et naturligt udtryk, der komplimenterer din frodige forhave. Lamelhegn fremstillet af træ kan være med til at forstærke dette. Ønsker du et mere diskret udtryk kan et betonhegn, panelhegn og lignende være gode eksempler. Søger du et traditionelt udtryk, kan et godt klassisk hvidt stakit eller plankeværk gøre tricket. Ønsker du et robust og elegant udtryk kan et smedejernshegn være den ideelle løsning for dig. Har du en drøm om et mere levende hegn, kan du et rionethegn med klatreplanter være lige det du søger. 

Ovenstående er blot nogle ud af mange typer af hegn og stile, som du kan bruge som inspiration til din søgen efter forhavehegn. 

Tag afsæt i dig og dit hjem 

 Det kan anbefales at tage udgangspunkt i dit hjems udseende, samt dine økonomiske behov. Ikke alle hegnløsninger koster det samme, hvorfor det er vigtigt at tjekke hegnsforbruget og prisen. Herunder gøre op med dig selv, hvor meget dit budget er. 

Du kan her undersøge forskellige hegnløsninger og hente inspiration fra onlinekilder, hvor du kan bruge din fund til at understøtte eller målrette din søgning og valg. Der findes nemlig mange eksempler på dansk såvel som engelsksprogede hjem og bolig billede-hjemmesider.