Vedligeholdelse af mure og terrasser

Mure og terrasser skal vedligeholdes ligesom alt andet i huset – forskellen er bare, at de sjældent kan ordnes med en klud eller en støvsuger. Her skal man skrappere til værks, og nogle gange kan det være nødvendigt at se efter betalt hjælp. Fliserens kan især trække tænder ud.

Her kan du læse om, hvad de forskellige materialer kræver.

Sten og beton

Sten og beton er hård, men naturen er hårdere. Hvis du har en stenterrasse vil du se, at alger, mos og ukrudt konstant tvinger sig vej frem. Fliserens, hvad end du selv står inde med det eller bestiller hjælp udefra, er nødvendigt, for at holde din stenterrasse pæn.

Er dine husmure lavet af sten eller beton kan du få samme problem; planter sætter sig, hvor de vil. Det er en rigtig god idé at få fat i dem og fjerne dem så hurtigt som muligt, da eksempelvis snylteplanter kan forårsage store skader og nedbryde det materiale, bygningen er lavet af.

Professionel fliserens kan gøre underværker, hvis du har købt et hus, der over længere tid er blevet forsømt. Du vil kunne se helt andre farver og et utroligt resultat, når en højtryksrenser kommer på arbejde.

Alt efter hvor stort dit behov for fliserensning er, kan du købe en højtryksrenser selv eller bestille hjælp online.

Træ

Træ, hvad end det udgør mure eller en terrasse, skal højst sandsynligt have olie, medmindre en specialist har givet dig andre oplysninger. Sørg altid for at have styr på, hvilke træsorter er brugt i dit hus’ forskellige elementer. Hvis din træterrasse og dine ydremurer ikke er lavet af det samme, er det nemlig ikke sikkert, de skal have samme olie.

Det er ikke så slemt på give huset olie, og selvom det er et kedeligt, manuelt job, så tager det ikke så lang tid – alt efter omfanget, selvfølgelig. Du kan godt hyre nogen til at gøre det for dig, men du kan også reservere en dag til lidt arbejde, eller bede nogle naboer om hjælp.

I sidste ende er det altid mere belønnende selv at have taget sig af huset. Du kan som regel finde gode råd i byggemarkeder. Det vil være godt, så man er bedre rustet til at tage sig af det.