Skøde

Kommende boligkøber? Sådan får du et billigt skøde

Som kommende boligkøber er der mange udgifter, der skal tænkes på, hvoraf nogle af dem er oplagte og åbenlyse, selvom du ikke har prøvet at købe bolig før, mens andre ofte bliver glemt. En af de glemte udgifter er den, der skal gå til skødet.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du får et billigere skøde, så du ikke skal bruge mere end højest nødvendigt på det formelle, så kan du læse mere her.

Hvad betaler du for?

Skødets pris varierer meget, da der er forskellige ting der spiller ind i prisen. Ofte vil det dog være advokaten, som du vælger, der ender med at afgøre prisen, da prisen stærkt afhænger af denne.

I og med prisen i høj grad afhænger af advokaten, vil prisen på skødet også variere i høj grad, da advokater i Danmark kan tage det, som de ønsker for deres ydelser. Dog kan du forvente, at du skal betale mellem 1500-2000 kr. for en advokat.

Derudover skal du også betale for selve tinglysningen af skødet, hvilket koster 1660 kr. plus 0,6% af købssummen. Prisen vil altså ligeledes variere alt efter husets pris, og der er altså mange forskellige variable, som du skal være opmærksom på, når du søger prisen på et skøde.

Hvordan får du et billigt skøde?

I og med ejendommens størrelse og dermed pris har en effekt på skødets pris, vil du kunne få det billigste skøde, hvis du vælger et billigere hus. Dog er det ikke huset, der bør gås på kompromis med i forbindelse med at få et billigt skøde.

Det er i stedet en skødeskrivning billigt, du skal søge. Det vil sige, at du skal søge en billig, men god advokat, der vil håndtere dette, da det primært er her, du kan spare.