Oplev skøn kunst i Give

Hvis du ikke ved, hvad du skal lave i påskeferien, så skulle du måske tage familien under armen og besøge byen Give.

Måske kender du byen i forvejen, men hvis ikke, så får du her, den information som du har behov for til din planlagte tur til den smukke Skulpturby.

 

Historien om Give

 

Give ligger i Vejle kommune, og du vil ikke kunne undgå at opdage de smukke mange skulpturer i som ligger rundt i byen. Der er både fyldt op med kultur og foreningsliv i den skønne by og hvis du godt kan lide den gode gamle citronmåne, så er det her den kommer fra! Så i tilfælde, at du kommer forbi bageren, så tag da lige en med på turen.

 

I Give har der i mange årtusinder været boende mennesker. I Give er der en kirke som stammer tilbage 1100 tallet og der er siden hen vokset landsby op omkring kirken. Byen er gået fra at være 1.000 indbyggere i 1916 og i dag er der omkring 4.600 indbyggere. Det er et kæmpe spring, men det siger også noget om, hvor fantastisk byen er. Faktisk er der mange som vælger at lege turister og besøge byen for netop at opdage de smukke skulpturer, der er rundt omkring. Der er også mange andre ting man kan opleve såsom, at se den skønne natur i de forskellige områder eller cykle en lang tur rundt i byen. Man kan både vælge at gå eller cykle, det er op til jer. Men med en cykel kan man nå at se mere i løbet af en dag. Den skønne sø – Rørbæk sø, er også en eftertragtet turistattraktion og den er helt sikkert også det værd, at smutte forbi!

 

Hvis i savner de store shoppemuligheder, så ligger der en masse butikker rundt omkring. Det hele foregår under åben himmel og du skal nok finde noget, som du lige går og tænker at du mangler. Der er faktisk mange gode og nyttige butikker, så de borgere som bor i byen heller ikke mangler noget.

 

Min anbefaling til dig, som skal afsted med familien er at planlægge, hvordan jeres tid skal bruges, og hvordan i vil komme rundt. Skal i gå, eller cykle? Skriv jeres planer ned, og sørg for at holde en frokostpause. Tag eventuelt jeres madpakke med ud i naturen og sæt jer og nyd fuglene synge. Jeg er sikker på, at det så nok skal blive en god tur.

 

Men ligegyldigt hvad I end planlægger, så tag under alle omstændigheder til et af Gives højdepunkter – nemlig den smukke Skulpturby, som virkelig er værd at opleve. Det er ikke hver dag, at man ser så flot kunst i en så lille by, som Give er.